Ontwikkeling toerisme door VVD wethouder Tine Schaafsma

Recreatie en toerisme zijn een aandachtspunt binnen de economische ontwikkeling van Oostzaan. Er wordt gewerkt aan de versterking van recreatie en toerisme en de promotie en marketing van Oostzaan

Oostzaan is met recreatiegebied Het Twiske, natuurgebied Oostzanerveld, een specifiek dorpskern en een bijzonder groen en waterrijk gebied een aantrekkelijk gebied voor de recreatieve bezoeker. 

Op verschillende niveaus wordt, dankzij de inzet van VVD-wethouder Tine Schaafsma en met en buurgemeente Landsmeer, gewerkt aan de versterking van recreatie en toerisme in Oostzaan en promotie en marketing van Oostzaan.

Hoe wordt dit gedaan?

Op regionaal niveau wordt er actief deelgenomen in de MRA-werkgroep (Metropool Regio Amsterdam) die gericht is op de internationaal bezoeker. Concrete projecten hierin zijn: Amsterdam Bezoeken Holland Zien (ABHZ), een project dat tot doel heeft om meer toeristen te verleiden om naast Amsterdam óók de regio te bezoeken. En Cycleseeing; de gemeente geeft input (horeca- en bootverhuurmogelijkheden) voor een pilotroute van Amsterdam-Noord naar Purmerend, die de gevorderde fietser met een fietsroute door Het Twiske leidt. 

Op lokaal niveau met een Cultuurfolder. De potentiële bezoeker wordt uitgenodigd om een cultureel uitje in Oostzaan te combineren met een fiets-, wandel- of boottocht in Oostzaan. Tevens wordt in samenwerking met de Oudheidskamer en de Fietsersbond een historisch fiets- en wandelroutefolder ontwikkeld die bezoekers langs bijzondere locaties en gebieden in Oostzaan leidt. 

Afgelopen juli 2017 was er in de haven van Het Twiske al een door de VVD van Oostzaan en Landsmeer georganiseerde bijeenkomst ivm toekomst van Het Twiske. Er wordt dit najaar in samenwerking met de Oostzaanse ondernemers die actief zijn binnen de toeristische en recreatieve sector en Platform Toerisme opgericht. Dit Platform heeft als doel: het recreëren van een toeristisch-recreatief netwerk, waarin kennisuitwisseling, samenwerking en afstemming tussen ondernemers wordt bevorderd.

Zo kan Oostzaan een grotere bekendheid gaan genieten!